Ungdomsutvalget
MOJFF
Kurs
Jakt
Fiske
Trap
Hunder
Arkivet
Linker
Ungdomsutvalget
Buheim
Fotografier
Jentesider
Gjestebok
E-Post

 

NJFF-ØSTFOLD

NJFF

Ungdomsutvalget

VELKOMMEN TIL HJEMMESIDEN TIL UNGDOMSGRUPPA I MOJFF

Ungdomsutvalget i MOJFF består av tre medlemmer valgt av årsmøtet. Oss tre kommer det bilde av snart.

Leder Bård G. Pedersen  E-post: liseh@c2i.net Se også Bårds fotoside
Medlemmer:  Mikkel Øra (som får god støtte av sin far Per Øra, fiskeeksperter begge to)
Ove H. Nilsen (skyteekspert)
 

ORRHANELEIK-TUR NATT TIL 1. MAI

Fra fredag 30. april til lørdag 1. mai var vi fire stykker som var på orrhaneleik.
Vi måtte lage oss et krypinn for natta og da ble det en god gammeldags gapahuk.

Kasper og Andreas var ivrig med å bygge hytta under kyndig veiledning av Per Øra.
Ramma til gapahuken.Gutta fulgte Pers råd og det tok ikke lang tid før "slottet" var ferdig




 


Med mye granbar ble hytta "nesten" usynlig fra spillplassen på myra.
Gapahuken 

Etter endt byggeøkt var det på tide å få noe mat.
Medbrakte pølser og annet snadder ble fortært rundt bålet utover kvelden. Andreas var fyrbøter og sørget for nok ved til bålet.
Dagen etter fikk vi ikke se noe til Orrhanen, men vi hørte han spilte på myrene rundt oss. Vi hadde fantastisk vær og etter endt frokost bar det hjemover igjen.
De som var med, Per Øra, Andreas Sivertsen Kasper Isaksen og Bård G. Pedersen hadde en flott tur
.

Kos ved bålet med feote grillpølser.


KONFERANSE FOR TILLITSMENN OG -KVINNER OM UNGDOMSARBEID

På plass ved Hotell Hadeland


Helgen 23.-25. april deltok MOJFF på et seminar i regi av NJFF på hotell Hadeland i Gran. Vi var 4 stykker som reiste oppover, så ungdomsgruppa fra MOJFF stilte sterkt.Det var også med andre representanter fra Østfold. Som dere ser så var vi del av den yngre garde som var på denne konferansen.

Helgen gikk med til en del stillesittende arbeid hvor vi hørte noen engasjerende forelesere, og noen ikke fullt så engasjerende. Men Østfoldbenken klarte seg bra og fikk med det viktigste.
Det ble også lagt opp til noe gruppearbeid hvor vi skulle lage en aktivitet eller to i løpet av en to-timers periode for en gitt aldersgruppe. Dette satte kreativiteten i fokus, men med ivrige sjeler gikk det fort å lage det nødvendige utstyr som pil og bue, samt spretterter for skyting på blink.

Pil og bue er fortsatt moro.Mens andre var opptatt med å montere fluestanga, som også inngikk i vårt opplegg for gruppearbeidet.

Når så vi var ferdige med å lage vårt opplegg, bar det ut i det fri for å bli instruert av en person fra en annen gruppe, som skulle engasjere oss i det denne gruppen hadde funnet på. Vi var med på et opplegg for 10-12 åringer som skulle lære meitefiske. Det traff oss meget bra,  da vi ikke hadde noe problem å leve oss inn i rollen som 10-12 åringer.

Vi fikk noen pauser da tålmodigheten til denne aldersgruppen fort blir oppbrukt. Og i finværet på Hadeland hadde vi det riktig så bra.

Grillen er god å ha. Under en slik sammenkomst er et ikke bare undervisning og forelesning som står i fokus. Den sosiale delen er vel så viktig, og mange holdt ut i de sene nattetimer. For å kunne holde på så lenge er mat en viktig forutsetning, og dermed kom engangsgrillen og noen pølser godt med da vi rundt midnatt ble sultne og kjøkkenet var stengt.

Det ble en innholdsrik weekend hvor vi traff mange fra andre foreninger spredt fra Geilo i vest til Trysil i øst. Det var meget lærerikt å treffe andre som også jobbet med ungdomsarbeid for å utveksle erfaringer og å inspirere hverandre til videre satsing. Noen kontakter ble også knyttet, så det videre ungdomsarbeid kan nå skje på en noe bredere flate, og også utenfor vårt nærområde. De som var med fra MOJFF; Mikkel Øra, Dan Thomas, Kent Erling Sørensen og Bård G. Pedersen, hadde alle en begivenhetsrik helg.

 

BUHEIMTUR 11-13 JUNI

Denne helgen reiste nesten hele ungdomsgruppa til MOJFF til vårt flotte terreng inne på veståsen. Vi var totalt 10 deltakere med 8 gutter og 2 ledere (Per Øra og meg). Vi reiste opp med 2 biler + henger fullastet med bagasje. Det ble noen stopp underveis for påfylling av snop og tømming av blærer.

Vel framme installerte vi oss på hytta Knausen, samt at noen bodde ute i et militærtelt.Det tok ikke lange tiden før båtene var på vannet og fiskesnørene vaket i strandkanten.
Moro med gummibåt
Gummibåt er alltid morsomt og på de første turene var de trangt om plassen. Under forflyttning av så mange mennesker er det kjekt å tilhenger når bare har en vanlig personbil. Da får man plass til både folk og fiskestenger.

Vi fisket både fra båt og fra land, og med garn og stang. Alle fikk noe fisk, selv om det bare var små tusenbrødre så telte den i sammendraget. Fisk er fisk.Første døgnet gikk det nesten i et med båling, fisking og roing. De som sov mest var ledsagerne med 3-4 timer på øyet. Guttene holdt koken, og var veldig engasjerte hele tiden.

På gyngende grunn
Sigurd Andreas er ute på gyngende grunn (bokstavelig talt), mens Kasper lar seg ikke stoppe av en liten bandasje etter et kutt i hånda for å få tak i fisken.
En hadde også et ufrivillig bad, mens andre fikk fylt opp gummistøvlene sine med vann. Rundt ovnen i hytta hang det etter hvert ganske mange plagg til tørk.

Skyting på blink
Men øs pøsende regnvær til tross, skyte på blink skulle man gjøre uansett……

Turen forløp meget bra, alle fikk litt fisk, og ørekyte fisket vi opp 6 liter av, vi fikk også en 5-6 kilo fisk i garn, slik at det  ble vellykket helg selv om noen begynte å bli veldig bløte da vi reiste hjem, for da hadde det regnet i nesten 24 timer i strekk!

 


FLUEBINDERKURS, -KASTEKURS OG FISKETUR TIL ÅGÅRDSELVA

Tidligere i våres avholdt vi et fluebinderkurs med god oppslutning fra målgruppen det var rettet mot. Vi hadde 9 deltakere i den yngre aldersgruppen og 2 som var noe eldre. Kurslederen, Rita Smedsrud, hadde en takknemlig oppgave i å instruere da alle deltakerne var meget ivrige til å lære teknikken med å binde fluer. De yngste fra 11 år hadde ikke noe problem med å holde konsentrasjonen oppe når kurslederen gikk igjennom nye mønstre som skulle bindes. Mange var også flinke på egenhånd, og bandt fluer  utenom kurskveldene.
Vi hadde også besøk av lokalavisa som dekket kurset med bra omtale og fint bilde i en søndagsutgave.

Etter endt kurs var det instruksjon i fluekasting som sto på programmet. I regn og dårlig vær med noe vind møtte de fleste opp ved Nesparken for lære seg kasteteknikken. I løpet av to kvelder så hadde fleste lært seg grunnteknikken for kaste med fluestangen. Ikke alle hadde stang, så dette ble velvillig lånt ut av kurslederen. Med bindeteknikken inne, samt det å mestre fluestanga, så skulle det ligge til rette for en fisketur.

Tur til Ågårdselva
Mandag 26 juli var vi 7 stykker som dro håpefullt til Ågårdselva (sideelv til Glomma) i Østfold for å prøve den gjeve laksen. Som kjentmann og turleder var vi så heldige å få med Odd Martinsen som har vært oppsynsmann  i denne elva, samt å ha fisket der i 30-40 år. Han kunne fortelle oss det som var verdt å vite elva før vi kastet snørene ut i vannet.

Vi hadde tilhold på en holme som var midt i  elva med fine fiskemuligheter rundt hele, slik at alle kunne fiske samtidig. Vi var heldige med været også denne gangen, med sol og varmt vær. Noen hadde lyst til å bade men det var ei tilrådelig da det var bra med vann i elva.
Stedet vi var på var vilt og vakkert, med et landskap man ikke skulle tro fantes i flate Østfold. Steile bergvegger og kraftige stryk innrammet landskapet rundt fiskeplassen vår. Og alle nøt omgivelsene og fisket i lange drag.


Fiske etter laks er en tålmodighetsprøve, og det var heller ikke de store fangstene som var tatt her tidligere i år. Men noe fisk ble det jo, 2 morter, 1 abbor og 1 gjedde var fasiten når vi reiste hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 


Hagle

Sist oppdatert 16. august 1999

Ansvarlig for disse sidene:Vidar Smedsrud Faks: 69 26 95 99